top of page

ЛАТЕКСОВ ПЕЧАТ


Латексовият печат става все по-популярен, тъй като латексовите мастила могат, да се използват върху различни вътрешни и външни материали поради тяхната способност за бързо изсъхване и формула на водна основа. С най-широката гама от латексово оборудване и принтери, HP е известна като най-популярната марка за тази форма на печат, въпреки че други марки също предлагат технология с латексно мастило.

За какво се използва латексовият печат?
Латексовият печат се използва за печат на тапети, графики на превозни средства, винили. При използване както на закрито, така и на открито, възможността за печат върху материали с покритие и непокрити прави този метод на печат изключително гъвкав.

Предимствата на латексовия печат.
Освен широката гама от приложения, предлагани от латексовия печат, има много предимства за това защо той се превърна в толкова популярен метод за печат.

Без опасни химикали.
В миналото компаниите за търговски печат използваха мастила на базата на разтворители, които съдържаха съединения, които бяха вредни за хората и околната среда. Латексното мастило беше въведено като алтернатива на разтворителя, като латексовите мастила на HP се състоят от около 70% вода.
Намаляването на опасенията за околната среда и здравето на печата означава, че вашият готов продукт може да бъде изложен навсякъде, включително здравни заведения или заведения за хранене.

Издръжлив и устойчив.
Латексното мастило има различна продължителност на живота в зависимост от материала и дали се намира на закрито или на открито. Въпреки това, латексовият печат е устойчив на надраскване и абразия, както и устойчив на вода и химикали на различни нива. 

Високо качество и висока скорост.
Отпечатвайки живи цветове и ясни графики, латексовият печат предлага не само невероятно качество, но и високоскоростни разпечатки, които са готови за миг. За разлика от традиционния солвентен печат, латексовите мастила не изискват време за изсъхване, така че можете да преминете към следващото задание веднага щом едно приключи.

Рентабилен.
Латексовият печат не изисква ламиниране за краткотрайна употреба, което ви спестява време и пари. Освен това ще спестите пари, като се възползвате от високоскоростния печат, тъй като можете да доставяте готови продукти два пъти по-бързо и следователно да поемате повече задачи.


 

HP_Latex_printing.png
hp-latex-315-printer.jpg
Ecologo_.png
Eco-Mark-Japan2x.png
bottom of page