top of page

УВ ПЕЧАТ

Печат върху текстил
УВ печат за светещи кутии

UJV 55-320 / 3,2m up to 1200dpi

Печат върху винил


UV печатът е отличителна форма на дигитален печат, която включва използването на ултравиолетова (UV) светлина за втвърдяване или изсъхване на UV мастило.. 
Процесът на UV печат е подобен на този на солвентният печат. Използваните мастила и процесите на сушене и втвърдяване обаче се различават. Това е в допълнение към отличителния характер на самата печатна технология.

При UV печат се използват специализирани UV мастила. Вместо топлина се използват ултравиолетови LED светлини с висок интензитет за втвърдяване на мастилото върху носителя, върху който се печата. Ултравиолетовата светлина следва плътно зад мастилото, докато се разпределя върху субстрата и в резултат на това мастилото изсъхва незабавно, независимо какъв материал (или материали) се използва. Тъй като мастилото изсъхва почти веднага, то не се изпарява и като такова не може да се разнесе върху материала, върху който е отпечатано. Освен това във въздуха не се отделят ЛОС, озон или токсични изпарения. За компании, които ценят устойчивостта в своите печатни процеси, тази функция ще бъде от особен интерес. В допълнение към възможностите за бързо съхнене и екологичността на UV печата, този тип ултравиолетов метод за печат и свързаната форма на мастилен трансфер могат да се използват и с различни материали, включително хартия, пластмаса, фолио, акрил, пяна и т.н.

Предимства на UV печата:
Подобрено време за изпълнение поради начина, по който UV принтерът втвърдява мастилото.

Повишена издръжливост: UV втвърденото мастило е много по-устойчиво на повреди като надрасквания и следи.

Повишена жизненост: цветовете на UV втвърдените мастила са много по-резки от цветовете, които се отпечатват с помощта на традиционни методи за печат.

Мигновено изсъхване благодарение на UV светлините. Без да чакате часове наред мастилото да изсъхне или да се втвърди.

По-постоянни резултати с по-високо качество благодарение на UV покритието и UV мастилата.

 

bottom of page